VEILIGHEID & REGELS

WIJ HOUDEN VAN DUIDELIJKHEID

VEILIGHEID VOOROP

Om het springen en spelen op de trampolines zo leuk mogelijk te houden, hebben we natuurlijk wel wat regels om de veiligheid te waarborgen. Niet alleen onze medewerkers maar ook jullie kunnen ons helpen om het park zo veilig mogelijk te houden door je aan de regels te houden! Heel het park voldoet aan de veiligheidsnormen, en is door alle strenge inspecties gekomen.

Zoals met elke sport is er een kans op blessures, dus mocht je toch een blessure krijgen, hebben onze medewerkers allemaal een EHBO cursus gedaan om je zo snel mogelijk te helpen.

Lees voor het springen ook goed de regels door en luister goed naar onze medewerkers wanneer ze de instructies geven, of wanneer ze je aanspreken. Zo zorgen we er samen voor dat jij zonder een schrammetje de leukste dag van je leven beleefd!

Hieronder staan de spelregels, lees ze aandachtig door, en mochten er vragen zijn kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen of een medewerker ter plaatse raadplegen.

REGELS

1. Neem geen voorwerpen mee in de hal.
Berg je telefoon en andere waardevolle voorwerpen veilig op, bijvoorbeeld in een kluisje. Stop ook zeker geen scherpe voorwerpen in je zakken, stel je voor dat jij of iemand anders hier op terecht komt!

2. Kom springen in een gezonde staat!
Hiermee bedoelen we niet alleen dat je beter niet kan springen met blessures, maar ook dat het niet is toegestaan te springen onder invloed van alcohol, medicijnen of andere middelen die invloed hebben op de sport. Weet u het niet zeker? Dan kunt u ons altijd raadplegen. Mochten er bepaalde blessures of medicijnen zijn die problemen kunnen opleveren? Raadpleeg dan uw huisarts.

3. Voor wie!
Ondanks dat onze trampolines van de beste kwaliteit zijn, kunnen deze door de veiligheidseisen van de trampoline fabrikant een maximaal gewicht van 130kg aan.

REGELS IN DE HAL

1. Jump nog beter met jumpsokken!
Jumpsokken zijn verplicht in de hal en zorgen, behalve dat dit hygiënisch is, er ook voor dat je meer grip hebt op de grond, waardoor je nog meer controle hebt over je tricks! Deze jumpsokken zijn bij ons verkrijgbaar en zijn herbruikbaar, ze kunnen zoals normale sokken gewoon in de wasmachine!

2. De juiste spring posities houden je blessure vrij!
Spring en land altijd op 2 benen om je evenwicht goed te bewaren. Om bij het landen je lichaam op te vangen en je evenwicht te bewaren, land je het beste op beide voeten met de knieën gebogen en de benen iets uit elkaar. Vergeet ook niet je armen te gebruiken om je evenwicht te bewaren!

Mocht je toch vallen, houd je armen dan dicht tegen het lichaam en de kin tegen de borst. Dit voorkomt blessures aan je armen!

3. Houd je aan de regels per jump area!
Doe dus geen tricks op de plaatsen die hier niet voor bedoeld zijn. Let dus ook goed op dat je alleen op de daar voorbestemde springvelden springt, en niet op de harde padding en veren aan de zijkanten.

4. Houd rekening met andere mensen
Het kan zomaar zijn dat iemand in de buurt niet door heeft dat jij net de coolste tricks achter hem aan het oefenen bent, en zo op je speel pad terecht komt. Kijk dus goed om je heen om te voorkomen dat je botsingen krijgt. Vandaar dat er ook maar 1 persoon per trampoline veld mag springen. Iedereen wil graag springen, geef elkaar dus lekker de ruimte!